Jonge ondernemers slaan handen in elkaar voor pop-upwinkel met massageparels, bodywarmers, kousen voor stinkende voeten en meer

Lucie van Scorpios, Amaury van Bernamo, Rosalie van Masmoi, Lucas van Woost, Emma van Studio E en Lena die de marketing doet. In de winkel vind je ook nooit verwelkende bloemen van Laura van Maison Vermont.
Lucie van Scorpios, Amaury van Bernamo, Rosalie van Masmoi, Lucas van Woost, Emma van Studio E en Lena die de marketing doet. In de winkel vind je ook nooit verwelkende bloemen van Laura van Maison Vermont. © Jill Dhondt

GENT: Juwelen, bloemen die nooit verwelken, kousen voor stinkende voeten, schalen uit gerecycleerd materiaal, bodywarmers en massageparels. Deze en nog meer spullen vind je vanaf dit weekend in de Nederkouter, in een pop-winkel van zes jonge ondernemers.ana’s en kwam er met viervoeter Silver (4) een kijkje nemen naar het kunstwerk.

 

Een winkel waar je de komende weken zeker eens moet binnenspringen, dat is de pop-upwinkel van Rosalie Mast, Amaury Vanderlinden, Lucie Mécène, Emma Van Braekel, Lucas Van de Woestyne en Laura Bernazano, zes jonge ondernemers die elk hun eigen merk hebben uitgebouwd. In de pop-upwinkel brengen ze hun producten samen waardoor er voor elke bezoeker wat wils is.

 

Zo zijn er massageparels – massage-olie in vaste vorm – van Masmoi, het gloednieuwe merk van Rosalie. Amaury zorgt voor jassen en bodywarmers uit organisch katoen en gerecycleerde petflessen met zijn merk Bernamo. “Vanbinnen zitten gerecycleerde donsveren die samengeperst worden tot één paneel, zodat de veren niet naar onder zakken en de koude nergens door kan”, zegt hij.

 

In de pop-upwinkel vind je ook artisanale, kwaliteitsvolle juwelen voor mannen en vrouwen. Daar zorgen Lucie en haar zus Lena Mécène – die ook de marketing verzorgt met haar eigen bureau Adsocial – voor met hun merk Scorpios. De schalen, onderzetters en kaarsenhouders van gerecycleerd glas en steen zijn van Emma van Studio E.

 

Lucas van Woost zorgt voor tijdloze T-shirts, boksers en kousen, gemaakt uit organisch katoen of gerecycleerde materialen. “De garen van de kousen zijn antibacterieel zodat je nooit meer last hebt van geurhinder”, glundert hij. De bloemen die nooit verwelken maar blijven ruiken zijn van Maison Vermont van Laura. Wacht zeker niet te lang om langs te komen, want de winkel is maar enkele weken open: van 4 tot en met 25 februari.

 

Lees hier het originele artikel en bekijk de video op HLN.

Quick Shop