Van hondenbandana tot duurzame jas: Gentrepreneurs in de etalage aan Shoppingcenter Zuid

Opvallende etalage: 17 Gentrepreneurs krijgen hun eigen afbeelding op de derde verdieping van het shoppingcenter: scan de QR-code en je komt terecht bij de webwinkel!

Opvallende etalage: 17 Gentrepreneurs krijgen hun eigen afbeelding op de derde verdieping van het shoppingcenter: scan de QR-code en je komt terecht bij de webwinkel! © svwg

GENT: Op de bovenste verdieping van Shoppingcenter Zuid prijkt sinds dinsdag een opvallende tekening. Een nieuwe lichting Gentse student-ondernemers, ‘Gentrepreneurs’, kreeg er hun eigen beeltenis mét hun product in de etalage gezet. Magalie (26) maakt hondenbandana’s en kwam er met viervoeter Silver (4) een kijkje nemen naar het kunstwerk.

 

Met 17 zijn ze: de Gentrepreneurs die een eigen plekje kregen in het Shoppingcentrum. Niet met een winkel, met maar hun eigen beeltenis. Een promo-actie voor hun zaak, die ze als student uit de grond hebben gestampt. Wie de QR-code scant, komt bij het product en de website terecht. Een steuntje in de rug na twee zware coronajaren, zeker voor starters. 

Een jas van Bernamo

Ook bij Amaury Vanderlinden (23) uit Destelbergen zit ondernemen er stevig in. “Mijn vader heeft een textielbedrijf dat in Bulgarije produceert. Toen er ruimte kwam voor een eigen collectie, ben ik daar meteen op gesprongen”, zegt hij. Zijn collectie, 9 jassen, is volledig gemaakt uit recycleerbaar materiaal. “De buitenkant van petflessen, het dons van een soort matten van gemalen donsveren. Ik ben de enige die dat product momenteel gebruikt”. Al even na de opzet kon je het merk Bernamo vinden in een eigen pop-upwinkel en de wintercollectie vond ook een thuis bij Nicole Men op de Brabantdam en op de eigen webshop. 

Amaury Vanderlinden - Gentrepreneur en oprichter van ecologisch jassenmerk 'Bernamo'
 

Amaury Vanderlinden – Gentrepreneur en oprichter van ecologisch jassenmerk ‘Bernamo’ © svwg

Amaury mikt op een hoger prijssegment. “Bewust, want het ecologische betekent dat de stoffen lang meegaan, maar ook wat meer kosten. Het is ook ontzettend belangrijk voor me dat het een Europees product is. De stof komt uit Italië, de productie gebeurt in Bulgarije”. Intussen werkt de Arteveldehogeschool-alumnus aan een zomercollectie en wil hij graag in verschillende grote steden zijn collectie aanbieden. “Een beetje exclusief mag het wel zijn, de kwaliteit is wat telt”.

 

De jassen van Amaury kan je bewonderen én kopen op de website van Bernamo! 

Meer lezen over jonge ondernemers in Gent? Check hier onze reeks ‘Klaar om de wereld te veroveren’, met spraakmakende, sprankelende en spannende ideeën. 

Lees hier het originele artikel op HLN.

Quick Shop